Despre Noi Produse Referinte Contact Poze  
 
 

PRODUSE IARBA GAZON


Producerea si comercializarea rulourilor de gazonElemente de pregatire a gazonului pentru insamantare

Pe o suprafata pregatita,curatata de pietre si buruieni, se realizeaza insemantarea ierbii de o calitate biologica superioara,care va asigura dupa 12-15 luni un covor de iarba de o caltate perfecta.

Cu siguranta atunci cand vine vorba despre modul in care trebuie sa arate gazonul dumneavoastra sunt de luat in considerare anumite aspecte ce la urma vor influenta aspectul estetic final al acestuia. Inainte de toate, pregatirea terenului pentru a obtine un gazon perfect este mai mult decat necesara.

Toate impuritatile terenului pot afecta in mod serios gazonul dumneavoastra si la final sa obtineti doar petice de iarba care se zaresc pe alocuri. Tocmai de aceea este mai mult decat necesar sa apelati la specialisti in domeniu. Aici intervenim noi, cu cele mai optime sfaturi dar si cu utilaje de ultima generatie cu ajutorul carora sa obtinem gazonul perfect.


Programul de intretinere al gazonului

Pe toata perioada a vegetatiei, iarba este tratata in cele mai bune conditii, incepand de la adaugarea ingrasamintelor pana la tunsul ierbii, care se realizeaza conform unui program adecvat.

Nu este de ajuns doar sa se realizeze lucrarile preliminare de pregatirea a terenului pentru plantarea gazonului, lucrarile continua chiar si dupa ce acesta a crescut in mod corespunzator. Dupa aceasta etapa, pornim lucrarile de intretinere a gazonului care presupune proiectarea unor sisteme de irigatii pentru udarea corespunzatoare a gazonului, tehnici avansate de administrare a ingrasamantului, aerarea, eliminarea problemelor ce pot interveni pe parcursul anilor.

Fiecare dintre aceste etape sunt necesare a fi realizate de catre experti in domeniu. Recomandam acest lucru deoarece o abordare gresita a uneia dintre etapele mentionate mai sus poate cauza deteriorarea gazonului. Pentru cele mai bune solutii legate de irigarea terenului dar si alte modalitati prin care puteti sa aveti un covor bogat de gazon, va asteptam la noi pe site sau sa luati legatura cu noi, si va vom ajuta cu cele mai bune informatii.

Transportarea rulourilor de iarba

Cand iarba se poate recolta este taiata in grosime de 2-3 cm si role de 1 mp si pregatit pe europaleti pentru a fi mai usor de transportat.

Orice proprietar de casa dupa ce si-a amenajat locuinta doreste sa aiba cat mai rapid spatii verzi in gradina. In orice caz in momentul in care transportarea rulourilor de gazon are loc acesta trebuie sa se realizeze in maxim 48 de ore de la comanda intrucat dupa scurgerea acestui interval de timp, exista riscul ca aceste rulouri sa nu isi mai pastreze calitatile initiale.

Acesta este si rolul nostru, acela de a onora comenzile cu rapiditate intrucat organizarea este cel mai esential lucru in acest caz. Lucrarile de pregatire a gazonului trebuie efectuate in prealabil si, in functie de amplitudinea proiectului, planificam ordinea in care se vor desfasura toate etapele pentru ca la final orice client de-al nostru sa poata avea un covor de gazon perfect.

Irigarea gazonului proaspat montat

Covorul de iarba fiind un produs viu, ea se deterioreaza foarte usor. In solurile pregatite, in caldura, temperatura din interior poate ajunge chiar critica, care poate duce la distrugerea totala a produsului.

Apa este elementul esential al vietii si este capabil sa sustina orice organism viu in viata. Asa este si cazul rulourilor de gazon, intrucat acestea sunt si ele udate pentru a putea sa se dezvolte si sa ofere la final un covor de iarba bogat.

Gazonul proaspat montat trebuie udat in mod corespunzator iar pentru a va asigura ca acesta a fost realizat temeinic puteti ridica rulourile de gazon si sa verificati. Stratul superior de pamant trebuie sa fie mocirlos iar solul trebuie sa fie umed pana la adancimea unei brazde de sapa.

Pastrarea si depozitarea rulourilor de gazon

Pentru a evita acest lucru produsul taiat, trebuie sa fie amenajat in termen de 12-36 ore. Rolele ramase sa fie desfacute si udate, acest lucru perimitand o pastrare mai indelungate.

Cine nu isi doreste un gazon frumos si sanatos? Ei bine, nu credem ca exista cineva care sa raspunda negativ la aceasta intrebare. Totusi pentru ca sa se ajunga la un rezultat final perfect este necesar sa se tina cont de cateva elemente si sa se acorde mai ales, o atentie deosebita pentru fiecare in parte.

Covorul de iarba proaspat transportat trebuie sa fie amenajat in maxim 36 de ore pentru a evita ca acesta sa se usuce. In caz contrar, nu s-a rezolvat nimic si este posibil sa fie necesara comandarea unui lot nou de gazon.

Pentru a pastra rulourile de iarba ramase este necesar sa le udati temeinic si sa le desfaceti de pe europaleti. In acest fel va asigurati ca acestea sunt pastrate pentru o vreme mai indelungata in conditii optime.

Amenajarea covorului de iarba

Pentru amenajarea covorului de iarba, este nevoie ca suprafata sa fie uniforma si moale. In parcursul amenajarii, sa avem grija la imbinarea cat mai bune a bucatilor. Golurile ramase vor fi umplute cu bucati taiate cu ajutorul unei cutit, la fel se vor taia si plusurile,rezultand conturile dorite.

Cunoastem toate aspectele importante ce tin de transportul rulourilor dar si restul elementelor ce tin de amenajarea gazonului. Fiecare etapa o respectam si le aplicam in conformitate cu procedura tehnologica specifica.

La scurt timp de la livrarea rulourilor de gazon acestea trebuie montate intrucat depozitarea lor indelungata nu este nici ea prea recomandata intrucat exista riscul aparitiei mucegaiului. In timpul masuratorilor pentru gazon, expertii nostri tin cont de o marja de eroare de 5% intrucat sunt constienti ca vo exista si pierderi care vor trebui acoperite.

Asadar un alt aspect foarte important este acela ca trebuie sa se tina cont si de modul in care este dispus terenul intrucat acesta poate avea diferite unghiuri sau denivelari si daca nu s-a efectuat o masuratoare corespunzatoare atunci este posibil ca rulourile de iarba sa nu fie suficiente.

Irigarea uniforma cu 15l/m2 de apa

Dupa amenajarea este foarte importanta irigarea uniforma cu 15 l/m2. Apa ajuta la realizarea unui contact cat mai bun a pamantului cu covorul de iarba.

Va recomandam ca in primele saptamani de la montarea gazonului acesta sa fie udat manual. Aceasta reprezinta doar o simpla masura de precautie pentru a nu aparea probleme cu gazonul nou. Primele saptamani sunt cele de adaptare a noului gazon la conditiile oferite si totodata momentul in care se prind radacinile de sol.

In momentul in care constatati ca rulourile de gazon nu se mai desprind de pamant inseamna ca acesta s-a sudat de pamant si radacinile fixeaza bine aceste rulouri. In general nu este nevoie de mai mult de doua saptamani pentru ca acesta sa se fixeze in mod corespunzator dar trebuie sa tineti cont ca daca rulourile au fost montate primavara sau toamna acest proces poate sa dureze putin mai mult decat este mentionat aici.

Verificarea radacinii ierbii

In primele doua saptamani pentru o mai buna dezvoltare suprafata amenajata trebuie irigata zilnic. La o saptamana dupa amenajarea covorului, putem verifica radacina ierbii si vom observa cat de mult s-a dezvoltat. Cu 6-8 zile dupa amenajare se poate tunde prima data iarba.

Programul de intretinere al gazonului este o etapa mai complexa si presupune cunostinte mai avansate. Dar cu ajutorul nostru veti reusi sa aveti un gazon asa cum ati visat, fara prea multa bataie de cap. Expertii nostri cunosc toate aspectele ce tin de intretinerea gazonului si pot trata cu succes orice problema care ar putea interveni la gazonul dumneavoastra.

Asadar, acest program de intretinere a gazonului presupune ca iarba trebuie tratata in cele mai bune conditii incepand de la adaugarea ingrasamintelor pana la tuns. Noi avem grija de fiecare etapa in parte si inca de la bun inceput vom proiecta un sistem ce se va mentine pe toata durata cat veti avea gazonul. Trebuie sa retineti ca sunt mai multe specii sau tipuri de gazon din care sa alegeti pentru a va pune in valoare terenul din fata sau spatele casei dumneavoastra iar noi suntem pregatiti oricand pentru a va oferi cele mai bune solutii.